
Снимка: Тhinkstockphotos
Съдържащата се в плодовете фруктоза отключва сигналите за глад и апетит
Консумацията на плодове ни кара да се чувстваме по-гладни, защото съдържащите се в тях захари подсилват апетита ни, сочи американско проучване, цитирано от "Дейли мейл".
Съдържащата се в плодовете фруктоза отключва сигналите за глад и апетит за вкусна храна. Екипът от университета в Южна Калифорния препоръчва да намалим приема на фруктоза и силно да ограничим подсладителите.
Диетолозите посочват като здравословно храненето пет пъти дневно, като в менюто ни трябва да преобладават плодовете и зеленчуците. Но учените предупреждават, че трябва много да внимаваме със съдържащата се в плодовете фруктоза.
Медът, добавките към салатите и много от газираните напитки съдържат големи количества фруктоза. Това вещество не може да стимулира хормоните, от рода на инсулина, които ни помагат да се чувстваме сити. Фруктозата, в сравнение с глюкозата, по-силно стимулира центровете за възнаграждение в мозъка, предизвиква по-силно чувство за глад и желание за допълнителна храна.