Те идват за първи път у нас и в шоуто им ще се включи и Валя Балканска

Видео: БГНЕС

 

Шотландските гайдари от "Ред хот чили пайпърс" (Red Hot Chili Pipers) ще дадат начало на ХХ салон на изкуствата тази вечер в зала 1 на НДК. Те идват за първи път у нас и в шоуто им ще се включат 10 български гайдари, водени от космическия глас на Валя Балканска. 

 

Историята на "Ред хот чили пайпърс" започва през 2002 г. само с петима членове. Тогава преди 13 години един от тях забелязва, че когато свири по-съвременна музика в изпълнение на гайда, успява повече да грабне публиката. Целта им е да представят един съвременен поглед на музиката в изпълнение на гайди

 

Музиката си определят като ”bagrock” - съчетание между рок и изпълнение на гайди. За първото си гостуване у нас те ще направят вариант на „Thunderstruck” (AC/DC) и „Smoke On The Water” (Deep Purple), ще има и гайда – романтика с изпълнената от Селин Дион песен в „Титаник”, пише БГНЕС. 

 

"Очакваме наистина да има много силна енергия в хората, които ще посетят нашето изпълнение и всички те много да харесат музиката, която ние толкова много обичаме", споделят шотландците.