Над 30 души загинаха, а 13 са в неизвестност

 

Американският Юг се бори с най-тежките наводнения от десетилетия. Президентът Барак Обама отпусна държавна помощ за десетки общини, оказали се под вода. 

 

Над 30 души загинаха, а 13 са в неизвестност. Очаква се няколко реки да достигнат най-високата си точка. На места в Тексас, Оклахома и Арканзас е обявена задължителна евакуация. 

Още по темата

 

Магистралите край Далас са задръстени с хиляди автомобили. Движението спира заради наводнени участъци от пътя. В Тексас валежите са рекордни. През май в щата са паднали 430 литра на квадратен метър, което е значително повече от рекорда, отчетен преди 120 години.

 

Някои жители на региона имаха страховити преживявания. Семейство от малко градче в Тексас засне как придошлата вода от малка река нахлува в къщата им.

 

Петчленното семейство е измъкнато от спасителен екип. Дори полицаите се нуждаеха от спасяване, като служител, чийто патрулен автомобил беше залят в покрайнините на Далас.

 

В Тексас живеят и хиляди българи, които са засегнати от наводненията.

 

И днес в района се очакват валежи. Дори слаб дъжд създава опасност от нови наводнения поради подгизналата земя, която не може да поеме водата.