Те са поставени в градска среда, където авторът им ги снима, създавайки фотографски проект

 

Ант-Мен, който в момента владее напълно бокс офисите във Великобритания и САЩ, е вече и обект на няколко нови арт проекта на артист Slinkachu. Инсталациите, чиито размери са едва по няколко милиметра, поставят Ант-Мен в сърцето на Лондон по повод кинопремиерата на най-новия супергерой от вселената на Марвел. В България филмът е в кината на 3D и IMAX 3D.

 

Slinkachu, който започва работата си с миниатюри през 2006 г., изработва повечето си герои от фигурки-играчки, които премоделира и поставя в градска среда, където ги снима, създавайки едновременно стрийт арт инсталации и фотографски проект. Работата му е обект на няколко книги, а фотографиите му се излагат по целия свят. 

 

"Голям фен съм на героите и филмите на Марвел и образът на Ант-Мен е изключително подходящ за моите миниатюрни инсталации – та той е почти със същите размери. Гледайки филма, можах да си представя как някои от моите фотографски проекти оживяват на екрана и наистина се забавлявах на находчивостта и хумора в него", споделя Slinkachu.

 

Последната серия миниатюри показват Ант-Мен в битка с Йелоуджакет, на гърба на летяща мравка и оглеждайки града за опасности.