Холивудската звезда се зае с проекта след урагана Катрина

Брад Пит се оказа истински благодетел за Ню Орлиънс, след като ураганът Катрин удари града преди 10 години, съобщава сайтът Celebrityxo.com. Оттогава холивудският актьор се посвети на това да изгради наново разрушения град.

 

Пит и Джоли наскоро се сдобиха с къща във Франция с пет спални за 6,5 милиона долара. Холивудският актьор обаче от 2005 година работи и по възстановяването на къщите в най-тежко засегнатия от урана район на Ню Орлиънс. 

 

„Влязохме в това доста наивно, просто смятайки, че трябва да построим къщи, без да знаем колко е трудно това”, заявява звездата пред местно издание. 

 

Това се оказва наистина доста по-трудно отколкото си мисли. Но това не го спира, нито него, нито жителите на опустошения район. 

 

Сега Брад Пит се вълнува от 109-те цветни, стабилни, екологично чисти къщи, разпръснати в околността, която преди десет години ураганът покри с отломки и кал.

 

„За мен това е повод за гордост, когато погледна този малък оазис от цветове и соларни панели”, заявява бащата на шест деца пред изданието. 

 

Пит искаше неговата фондация „Направи го правилно” не просто да построи евтини и подходящи за живот домове, а те да са добре проектирани и екологични. 

 

„Когато карам през квартала и видя някой човек на верандата си, го питам как е къщата. А той отговаря: „Добре!”. Тогава го питам как са сметките. А той ще каже нещо от сорта на: „24 кинта”. И аз се чувствам фантастично”, заявява звездата.