Той пребори конкуренцията на 99 други участници

Малчуган на пет години спечели конкурс за най-разхвърляна стая във Великобритания, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

 
Хари Бейтман от Стрийт, Съмърсет, е надделял над 99 други участници в съревнованието. 

 

Организаторите, които са търговци на легла, са присъдили приза на малчугана, впечатлени от задръстената му от играчки, дрехи, кутии, възглавници и боклуци стая. 

 

Спечелената от Хари награда е легло-ракла на стойност 500 лири. 

 

Малчуганът не крие задоволството си, че е спечелил конкурса. "Обичам стаята ми да е разхвърляна", казва невръстният победител.

 

Родителите на Хари, Уил и Ема, са решили да включат наследника си в конкурса с надеждата, че така веднъж и завинаги ще разрешат проблема с разхвърляното помещение.

 

"В стаята на Хари постоянно цари хаос. Неговата логика е, че щом получава джобни пари, за да подрежда, трябва да я поддържа възможно най-разхвърляна. Срещу детската логика е трудно да се бори човек. В крайна сметка аз подреждам, докато той "помага". Налага ми се да газя сред купища тухлички "Лего" и други играчки, за да прибера дрехите му или да стигна до прозореца. Възвръщането на реда ми отнема около два часа. Въпрос на часове след това е Хари отново да вложи най-доброто от себе си в разхвърлянето", разказва майката Ема Бейтман. 

 

Сред участниците в конкурса, над които е надделял малкият Бейтман, е 50-годишната Сю Котън от Ипсуич, превърнала празна стая в дома си в истински "боклукчийски рай". 

 

"След като дъщеря ми се изнесе, използвах помещението като стая за гости. Постепенно обаче започнах да тъпча в нея всички вещи, които не мога да реша какво да правя", казва Котън. 

 

Празното легло в "боклукчийския рай" на Сю Котън е отрупано до такава степен с вещи, че се е огънало в средата.