Шести член на организирана престъпна група се издирва

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за трафик на хора, с цел предлагане на сексуални услуги на територията на България и Холандия. Те са задържани при акция на ГДБОП и отдел "Следствен" на Специализирана прокуратура. Обявен за общодържавно издирване е и шести участник в престъпната група.


Обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Валери Видолов и участниците Донка Камбурова, Петя Василева, Петър Андонов и Илияна Видолова. Предстои повдигане на обвинения и на Мартин Великов, който до момента е в неизвестност.


Двама от групата се разследват за трафик на жени, с цел сексуални услуги и в Холандия. По случая е създаден и работи съвместен екип на холандската прокуратура и българската Специализирана прокуратура.


Според събраните до момента доказателства в България групата е действала от септември 2013 г., като е набирала момичета за предоставяне на сексуални услуги в нощен бар и къща в Приморско. През летните месеци Камбурова и Василева работели като управителки на нощния бар, а извън летния сезон управлявали заведение в София.


Ръководителят на групата Валери Видолов пък бил собственик на фирмата, стопанисваща двете нощни заведения.


На 23 август Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Видолов и Андонов, а Камбурова и Василева са под домашен арест. На Видолова е наложена мярка "парична гаранция" от 3000 лв.