Хората са пренощували в пансион в покрайнините на Берлин

Бежанците, които политикът от германската провинция Бавария Петер Драйер изпрати с автобус лично на канцлера Ангела Меркел, в петък сутринта са отпътували обратно за Бавария – със същия автобус, пише Berliner Zeitung, цитиран от агенция "Фокус".

 

В четвъртък Драйер изпрати автобус с 31 сирийски мигранти при федералния канцлер в Берлин, в знак на несъгласие с миграционната ѝ политика. Преди това той заяви, че ако Германия може да приеме милион бежанци, то неговият окръг Ландсхут трябва да приеме само 1 800. Останалите Драйер обеща да качи в автобус и да ги прати право при Меркел.

 

Както пише германският вестник, бежанците пропътували 600 км към Берлин и тогава им съобщили къде точно отиват. Според официалния говорител на правителството Щефан Зайберт, те са пренощували в пансион в покрайнините на града.

 

Самата Меркел не е коментирала акцията на Драйер. Зайберт е отбелязал само, че „разпределението на задачите от правителството предполага, че местните съвети и комуни отговарят за разпределението на бежанците“.