Стивън Тайлър в момента е ангажиран с дебюта си като самостоятелен кънтри изпълнител

Фронтменът на „Аеросмит” Стивън Тайлър е подхранил спекулациите, че следващото турне може да е прощалното на групата, съобщиха Контактмюзик и БТА.

 

Американската рок банда понастоящем е в почивка, докато фронтменът ѝ е зает с дебюта си като самостоятелен кънтри изпълнител. Стивън Тайлър обаче е споделил, че планира догодина отново да се присъедини към „Аеросмит” - най-вероятно за прощално турне. 

Още по темата

 

Готвя се за 30 самостоятелни шоута от май до август. След това през 2017 г. можем да тръгнем на концертна обиколка с „Аеросмит”. Вероятно това ще бъде прощалното ни турне”, е заявил 68-годишният Тайлър в интервю за сп. „Ролинг стоун”. 

 

Фронтменът не крие, че ще бъде доволен, каквото и да решат останалите членове на групата - независимо дали всеки да поеме по свой път, или да издадат нов албум.


 
„Вижте, има две групи, които все още се изявяват с оригиналните си членове - ние и „Ролинг стоунс". Благодарен съм за това. Ще се вълнувам, без значение какво ще се случи занапред - дали ще организираме прощално турне, или ще решим да се върнем в студиото и да запишем нов албум", споделя Стивън Тайлър. 

 

Коментарите на фронтмена на „Аеросмит” идват само няколко месеца, след като китаристът Брад Уитфорд също сподели, че не изключва възможността за „пенсиониране” на групата. 

 

„Аеросмит” за последен път се изявиха заедно през септември миналата година. Уитфорд впоследствие разкри, че останалите членове на групата са имали желание да тръгнат на турне през 2016 г., но Стивън Тайлър е искал да остане в студиото, за да довърши работата по новия си самостоятелен проект.