33-годишният Георги получил шанс за нов бъбрек, но тялото му го отхвърлило

 

33-годишен мъж се бори за живота си. Той получил дългоочаквания шанс за бъбречна трансплантация, но тялото му отхвърлило органа. Сега дължи 27 000 долара на турската клиника, в която се е оперирал. 

 

Вече 6 години животът на Георги зависи от една машина. През ден е на хемодиализа, защото бъбреците му не правят това, което апаратът може. От 2010 година чака за нов орган, но добрата новина така и не идва. 

Още по темата

 

„Вероятността да спечеля от тотото е по-голяма от тази да ми се обадят”, смята Георги. 

 

Сестра му е готова да стане негов донор. Трансплантацията трябва да се направи в чужбина, но сумата е непосилна за семейството. Така започва дарителска кампания, благодарение на която парите са събрани и Георги заминава за Турция. 

 

„Бях сигурен, че ще се получи”, заявява Георги.

 

В щастливия край силно вярва и съпругата му Диана. Четири дни след трансплантацията обаче всичко се обърква. 

 

„Получих тромб, запушване на бъбрека, 30% го загубихме. Направих остра реакция на отхвърляне, бъбрекът буквално спря”, разказва Георги. 

 

Така дареният бъбрек трябва да бъде отстранен. Георги остава в клиниката цял месец.  Заради високата цена на медикаментите, с които го лекуват, дължи 27 000 долара на болницата. Затова и има условие органът да бъде изваден там. 

 

„Казаха ми: „Ти дължиш 27 хиляди долара и докато не получим превод 15 хиляди долара, няма да те лекуваме”. Ако не събера парите - в правителствена болница”, обяснява Георги. 

 

Сега мъжът трябва да започне битката отначало. Първата стъпка вече е направена - отново е в листата на чакащите. 

 

Ако искате да помогнете: 

 

Георги Георгиев Борисов 
физически лица
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG92 SOMB 9130 1048 5299 01
Банкова сметка
юридически лица
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG65 SOMB 9130 1048 5299 02

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си