Идват отпуски - ще ви бъдат полезни

Хора, които пътуват често, дават най-добрите съвети за това как трябва да опаковате багажа си ефективно, пише tripadvisor.com.

 

Опитайте се да вземете половината от нещата, които са ви нужни и два пъти повече пари. Може да закупите някои забавни неща, които да направят пътуването ви изпълнено с приключения.

 

Освобождаване на място в куфара.  Сложете чорапите, аксесоарите и бельото вътре в обувките. Не оставяйте неизползвано пространство!

 

 

Опаковайте в пликове. Чантичките за сандвичи могат да бъдат използвани за вашите аксесоари, вакуумните пликове спестяват много място, дори торбичката за боклук има множество начини за използване.

 

Създайте отделения. Ако имате планове да посетите повече от един град по време на вашето пътуване, гнездата ще запазят куфара ви подреден и ще ви спасят от допълнително опаковане и разопаковане на багажа.

 

Носете разклонители с повече гнезда. Въпреки че по-новите хотели имат USB портове в стаите, най-добре е да имате допълнително изходи за зареждане на всички ваши електроуреди наведнъж.

Пригответе си маска за сън и тапи за уши. С тях ще ви бъде по-удобно в хотелската стая, самолета или влака.

 

Носете парео и голям шал. Те могат да бъдат използвани като одеяло в самолета,ако е студено, или да се наметнете по време на разходка.

 

Пропуснете закуската/снаксовете на летището и носете ваша собствена. Можете да спестите малко пари и в такъв случай да се заситите, ако полетът ви закъснява.

 

Споделете вашето пространство за багаж. Пътувате с вашата половинка? Разделете багажа в два куфара - така има по-малка вероятност да загубите нещо при полета.

 

Направете фотокопия преди да напуснете дома. Ако пътувате извън странатанаправете две копия на паспорта. Използвайте смартфон и снимайте колата си на паркинга на летището, направете същото и с багажа – това ще ви помогне, ако загубите нещо.

 

А кои са най-достъпните туристически дестинации в Европа, разберете ТУК.