Гирек Суде започва околосветското си пътешествие през май 2014 г.

Французин обикаля света с яхта от две години с любимата си кокошка Моник, която не само не се плаши от вълните, но и обича да се вози на сърф и скейтборд, а и на шейна, съобщи в. "Мирър", цитиран от БТА. 

Гирек Суде започва околосветското си пътешествие през май 2014 г. Той взима със себе си Моник чак на Канарските острови и двамата веднага се сприятеляват. Тогава тя е на четири-пет месеца и не е чувала френска реч, но го разбира много добре. 

 

 

Watch and share !!! https://www.facebook.com/264815366998831/videos/634385390041825/ #nofilter #amazing #voyagedyvinec #inshot #instavideo #surf #skateboard #adventures #explore #landscape #worldtravel #worldtour #earth #nature

Видеоклип, публикуван от G U I R E C & M O N I Q U E (@voyagedyvinec) на

 

Още от самото начало Гирек Суде искал да има домашен любимец на яхтата. От обичайните куче и котка обаче той се отказал. Кокошката изглеждала приемлив вариант, защото няма нужда от много грижи, а може да обогати и менюто с яйца.

Моник често се разхожда по палубата. Ако времето се развали, се прибира в кафеза си. Гирек Суде казва, че животът му без нея няма да е същият.

"Тя ме следва навсякъде и не създава никакви проблеми. Трябва само да извикам "Моник" и се появява, сяда в мен и ми прави компания. Тя е невероятна, но няма да лъжа, понякога ме изнервя".

Гирек Суде и Моник сега са в Западна Гренландия.