Момичето е арестувано

62-годишен мъж е намерен мъртъв в дома си в Стара Загора на ул. "Чая", съобщи пресцентърът на МВР. Сигнал в полицията е подала племенницата му, която го намерила в апартамента му.

По темата

На място веднага е изпратена полиция. При огледа е установено, че на мъжа са нанесени множество порезни рани в корема и слабините и в резултат на кръвозагуба е настъпила и смъртта.

От полицията информират, че убийството е извършено от 18-годишно момиче от Стара Загора с инициали М.Г. То е задържано за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура.

Пред полицейски служител момичето е разказало за своя среща с жертвата, осъществена вечерта на 25.07.2016г. Съобщила е за упражнено спрямо нея престъпление – „изнасилване” от страна на пострадалия.

До момента е установено, че жертвата Б.Д. е многократно осъждан, изтърпявал наказания „лишаване от свобода“, включително за престъпления по глава „Разврат“ на Наказателния кодекс.

Установено е, че момичето няма противообществени прояви и не е осъждано. Ученичка е в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Тя работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното й място пострадалият е осъществил контакт с нея.