Снимки: Тhinkstockphotos
Обикновено е такова, че да бъде "изядено с ръка" или с минимално използване на прибори
Предястието е онази част от менюто, която често пропускаме или на която обръщаме внимание на специални поводи.
Когато се сблъскате с четиристепенно меню, то очаквайте второто нещо, което да бъде сервирано пред вас, да бъде предястието. То се сервира преди основното и в много от случаите е студен ордьовър. Обикновено е такова, че да бъде "изядено с ръка" или с минимално използване на прибори, пише БГНЕС.
За първоизточници на предястието се смятат Русия и Китай, но има сведения още от Римската империя, където се е сервирало по две основни ястия - едното по-оскъдно, което е минавало за ордьовър. Ето и най-скъпите предястия в света.
Хапки с крема сирене и краставици
Колкото и обикновено звучи, това е едно от най-предпочитаните предястия. В един от най-скъпите холандски ресторанти може да си поръчате срещу 86 евро.
Руле със сирене и прошуто
Представлява малки палачинкови хапки, навити на руло. Разбира се сиренето и прошутото трябва да са от най-високо качество. Този италиански ордьовър може да поръчате срещу 165 евро в Милано.
Пилешки дип
Приготвя се от пилешко месо и крема сирене, приготвени под формата на мус, запечен с три вида сирена. Него може да консумирате в Бъфало срещу 190 евро.
Кралски скариди със сметана
Това популярно предястие се предлага в едни от най-добрите ресторанти в света. В Дубай може да го поръчате срещу 325 евро.
Пълнени домати „Капрезе“
Този мини ордьовър представлява пълнен домат с бекон, гъста сметана, маслини и моцарела. В известен хотел в Швейцария може да си го поръчате срещу скромната сума от 184 евро.
Редактор: