Той е прострелял бившия кмет на пазарджишкото село Овчеполци

Полицията издирва въоръжен и агресивен мъж, прострелял бившия кмет на пазарджишкото село Овчеполци Трендафил Шарков. Пострадалият е опериран по спешност. Няма опасност за живота му, заявиха лекарите.

В четвъртък вечер, бившият кмет на селото Трендафил Шарков се прибирал със съпругата си. Пред дома си срещнали Николай Дачев. Куршумът е попаднал в крака му, в непосредствена близост до артерия.

"По щастлива случайност съм жив", разказва Трендафил Шарков. 

От този момент стрелецът Николай Дачев е в неизвестност. А нападнатият твърди, че не знае какво го е провокирало. 

"Безпричинно. Той трябва да каже за какво. Аз казвам, че безпричинно, необяснимо. Под дулото на алкохола ли е, под дулото на някакви други приятели негови ли е, такива съмишленици ли е, не мога да си го обясня това нещо", добавя пострадалият. 

По темата

Вече пети ден полицията обикаля района в опит да заложи стрелеца. Той е криминално проявен, осъждан неколкократно, вклюлчително и за опит за убийство.

"Явно е използвал незаконно притежавано огнестрелно оръжие, тъй като на него няма регистрирано законно такова", казва Мирослав Стоянов, говорител на ОДП на МВР - Пазарджик. 

Полицаите два пъти са претърсили гората, която е близо до селото, но няма и следа от стрелеца. В момента проверяват няколко адреса в Пазарджик и Панагюрище.

Хората в селото се оплакаха, че мъжът ги тероризира от години. Издирването продължава и в момента. 

Утре бившият кмет на Овчеполци ще бъде изписан от болницата.

Репортер: Благой Бекриев 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.