Gonjasufi е един от най-оригиналните умове в днешната алтернативна музика

На 14 май в столичния клуб "Mixtape 5" съвместен концерт ще изнесат калифорнийската хип хоп звезда Gonjasufi и набиращият все по-широка популярност роден поет в счупена рима Стругаре. Концертът e поредното от серия събития в последната година, целящи да популяризират модерния алтернативен звук и да представят на родната аудитория актуални качествени световни и локални артисти.

Gonjasufi е един от най-оригиналните умове в днешната алтернативна музика, а София е последната спирка от европейското му турне в неделната вечер на 14 май. Той може да се похвали с това, че записва за законодателите в електронната и алтернативна музика Warp Records и закрива последния албум на Jay Z със своето „Nickels And Dimes”.

Gonjasufi е един от вай-популярните представители на мръсния хип хоп звук на Сан Диего, Калифорния. Излезлият преди седмици нов албум "Mandela Effect" включва ремикси на парчета от "Callus" от майстори на звука като Daddy G от Massive Attack и Shabazz Palaces.

Ако през последната година някой е провокирал по-сериозно с идеи и звук у нас, то това е Стругаре. След повече от половин година, появата му на сцената е още по-очаквана. Особено след появата на новия му сингъл „Postmortem” и видеото му, заснето в Англия. Ще чуем познатите вече “Кучеядекуче”, “Америка” и “Фойерверк”. 

Редактор: