Време е за отдих и спорт

Лято е, тоест, най-доброто време за взимане на нови решения. Или за нови увлечения. И за изпробване на всякакви нови хобита, спортове и приключения, с които да си починете. В тази връзка, сега е най-доброто време за купуване на всякаква примамливи неща. 

Ето няколко предложения, с които да се впуснете в приключения.

Пътувайте бързо в града

Големите градове у нас стават все по-задръстени откъм трафик. В същия момент не може да се отрече, че родните общини работят здраво и дупките по пътищата стават все по-малко. Каква по-добра предпоставка да се възползвате от възможността да измамите трафика и да пътувате бързо? Как? Ами, със скутер! Не, воден. Моторен. Пъргав, бърз и може да се промушите навсякъде. Ама навсякъде. Да не говорим, че харчи в пъти по-малко и от най-икономичната кола, много по-евтин е за поддръжка и у нас може да си го карате поне пет месеца в годината. И препоръчваме да си вземете нов, така ще бъдете най-сигурни, че му няма нищо.

И понеже обичаме много Италия, а и смятаме, че италианците са майстори на скутери, ви препоръчваме Piaggio и с ръка на сърцето модел NEW FLY 125 3V.

Компактен и много красив – идеален както за мъже, така и за дами. Супер удобна седалка, лесен за управление. 4-тактов, 3-клапанов двигател с работен обем от 125 куб. см ще ви закара навсякъде удобно и лесно. Супер нисък разход, даже и не питайте.
Цена: 5 400 лв. (получавате и две каски)




Колело!? МТВ? О, да сега му е времето

В родните учебници по география, пише че 70% от територията ни се заема от планини, хълмове и плата. Което си е доста пространство за катерене и практикуване на планински спортове. Горките датчани, например, са като в тепсия и като видят хълм с денивелация половин милиметър, примират от радост и се хвърлят самоотвержено да го катерят.  Така че имаме идеални условия за планинско колоездене. А за него ви трябва много хубав помощник. Така нареченият Mountain Bike или МТВ.

Препоръчваме съвсем неслучайно българската марка байкове Pulse Cycles, които буквално „избухнаха“  през последната година, и по-специално - моделът QRS 2. Изключително лек е (само 14,9 кг). Преминава през препятствията, но като има амортисьор ROCK SHOX, MONARCH RL - няма друг вариант. Има го в подходящия за вас размер „S”, “M”, „L”, като в сайта има доста ясно описание как да си изберете размера. Направен и за професионалисти, но и за любители, за които най-добрата екипировка е религия.

 
Естествено ще ви трябват каска, протектори и ръкавици (ако нямате).

Цена: 3 299 лева, наличен онлайн (оттам може да купите и аксесоари)




Гребането е удоволствие. Наистина

И така. Ако си мислите, че гребането като спорт е някакъв изпотяващ ад, тогава не сте пробвали да гребете с каяк.

Истинско удоволствие е да седнеш и да погребеш в езеро, по-спокойна река или в морето. Дори и двуместните каяци вече ги правят много леки и маневрени. Препоръчаме двуместен, защото с него може да се получи идеалното занимание по гребане с половинката или с някой от семейството.

По-добре е да купите нов каяк, защото е нещо, което ще ви превозва от точка А до точка Б във водна среда и трябва да ви е комфортно и спокойно.

С две ръце и две гребла препоръчваме PRIJON EXCURSION EVO. Изцяло германско, тоест, желязно качество (каякът не е железен, само казваме, че качеството е един път, да не си помислите, че ви трябва кран, за да го приводните).

Доста лек, едва 38 кг, но пък може да поеме тежест на гребците до 250 кг.  Освен това е сигурно здрав и издръжлив на водни изпитания. Няма никакъв проблем с превозването - може да го натоварите на багажника на покрива на колата. Освен това е наличен в български онлайн магазин и има гаранция от цели пет години.


Цена на обща екипировка: 2 790 лв. наличен от български магазин, онлайн


Всичко за превозване

Когато си вземете любимата и желана екипировка, трябва да имате с какво да я превозите. Не става да натъпчете всичко в багажника. Просто няма как. Съжаляваме. Трябват ви релси за покрив и багажник-кутия.  Вътре можете да сложите всичко. Ама всичко. От ски, ски обувки до багаж, да закрепите колела, сърф и какво ли още не.

Препоръчваме за безкомпромисно качество шведите Thule.  Имат и официално представителство у нас. Качеството им е безкомпромисно, а моделите за 2017 г. – фантастично. Например от модела Thule Alpine ни впечатли определено, много е красив, а пък и функционален!
Цена: 1500- 5 000 лв. (релси, багажник)


Яхни вълните

И ако ви мързи да се разправяте с платна, сърфове или пък да карате колелета по планината, можете да яхнете джет.  Ами, да. Кога, ако не сега. Сами знаете цените за 15 минути джет у нас, а в чужбина е още по-скъпо.  Инвестицията си заслужава. 

Трябва просто едно ремарке (може и на старо), с което да превозите джета до морето. Като консумативи: гориво за джета, а то не е кой знае колко, поддръжката му е лесна. Препоръчваме нов, като може да се намерят и много изгодни модели. Ние се влюбихме в нещо малко по-скъпо, естествено японско - EX SPORT на Yamaha. Moщен 3-цилиндров двигател, печелил не една и две награди, място за трима, уникален дизайн.

Цена: 15 500 лв.