Снимка: Shutterstock
Това са установили корейски учени
Пробиотик, който допринася за ферментацията на ементала, намалява възпаленията и засилва имунната система, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на корейски учени.
Има разлики между храните и напитките в България и Западна Европа
Бактерията Prоpionibacterium freudenreichii намалява и признаците на стареенето. Тя се съдържа и в други млечни продукти, пише изданието, цитирано от БГНЕС.
Как ни влияят продуктите с растителна мазнина?
Учените от университета в Сеул са работили с кръгли червеи, но мислят, че установените от тях механизми важат и за други видове, включително и за хората.
Кои са най-вкусните балкански ястия?
Този пробиотик превръща лактата, който причинява мускулната треска, в три съединения - ацетат, пропионат и въглероден двуокис. Известно е, че ацетатът и пропионатът подсилват имунитета.
Освен това някои бактерии от млечната киселина като Weissella koreensis и W. cibaria удължават живота на нематодите и "подобряват биомаркерите на стареенето".
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.
Редактор: