Там ще се изправи срещу Рафаел Надал

Григор Димитров надви Роберто Баутиста Агут в три сета 7-6, 4-6, 6-2 и се класира за полуфиналите на турнира в Пекин. Двубоят бе много оспорван. В първите два сета на корта се водеше сражение за всяка точка.

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

В първия сет Гришо направи пробив в петия гейм и поведе с 3-2, но не успя да го затвърди и загуби преднината си. Стигна се до тайбрек, който Димитров спечели със 7-5.

Григор Димитров с приз за най-стилен тоалет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във втория сет Баутиста Агут реализира пробив в така важния седми гейм и дръпна с 4-3, а после не даде шансове на българина за обрат. В решителния трети сет Димитров проби сервиса на испанеца в четвъртия гейм и поведе с 3-1, след което подава стабилно и преимуществото му нарасна на 4-1. При 5-2 за него Гришо поведе с 40-15 на сервис на Баутиста Агут, успя да реализира втория си мачбол и триумфира в срещата след два часа и половина игра. 

Гришо: В края на годината всичко може да се случи

Съперник на Григор Димитров в полуфиналите ще бъде първата ракета в света Рафаел Надал, който се наложи над американеца Джон Иснър с 6-4, 7-6. Надал и Димитров са спорили девет пъти досега и резултатът е осем победи за испанеца срещу една за българина, припомня БГНЕС. 

Гришо победи Дел Потро, продължава напред в Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Още спортни новини четете на Gong.bg.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.