В битката с болестта особено важна е и психологическата помощ

Около 400 хиляди българи се борят с рака. В битката с болестта особено важна е и психологическата помощ. За едно от местата, където пациентите могат да получат и емоционална подкрепа, разказва екип на Новините на NOVA.

Цветанов: Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни

Всяка година близо 35 000 българи чуват коварната диагноза. Преди няколко месеца рака идва и в живота на Росица. Да прогони лошите мисли й помага психологът Мирослав Стойчев. От душевната терапия Росица вече вижда и промяната в себе си.

Скъпи лекарства за онкоболни изчезнаха мистериозно от склад

Освен медицинска помощ, в Университетската онкологична болница пациенти вече могат да намерят и утеха. Новооткритият център е с отворени врати и за пациентите на други лечебни заведения.

Момиченце продава куклите си, за да помогне на деца с рак (ВИДЕО)

В центъра онкоболните пациенти могат да получат емоционална и психологическа подкрепа и то напълно безплатно. Там на помощ могат да разчитат и техните близки. Срещите със специалисти ще се провеждат всяка седмица.

Шестокласничка дари косата си на жена, болна от рак (ВИДЕО)

Да вдъхват надежда на своите тежкоболни пациенти е и това, към което се стремят психолозите. Така Росица избира, вместо да се предаде, да се вкопчи в живота.

Място на провеждане на срещите: "Център за пациента" към Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология.

Стационарен телефон: 02/807 62 98

Мобилен телефон: 0879 56 48 88 (08:00 - 19:00)

Срещите се провеждат всеки вторник от 14.00 до 16.00 ч. (група за пациенти) и всеки четвъртък от 18.00 до 20.00 ч. (група за близки на пациентите).

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.