Той потвърди, че отива в Русия през май

Френският президент Еманюел Макрон каза, че ударите на западните страни срещу Сирия през нощта в петък срещу събота са били успешни от военна гледна точка, предаде Франс прес.

СЛЕД УДАРА В СИРИЯ: Протести срещу решението на Тръмп

"Извършихме успешно операцията от военна гледна точка", каза Макрон в телевизионно интервю. Той добави, че операцията на САЩ, Великобритания и Франция "бе намеса на международната общност", посочва АФП и отбелязва, че тя бе извън рамките на ООН.

САЩ ще обявят нови санкции срещу Русия заради Сирия

Франция не е обявила война на режима на Башар Асад, продължи френският президент и изтъкна, че Париж е за политическо решение на конфликта в Сирия, включващо всички замесени страни. Той е убедил президента Доналд Тръмп, че ударите трябва да бъдат насочени само срещу обекти, свързани с химическите оръжия.

Макрон потвърди, че ще направи посещение в Санкт Петербург в края на май, както е планирано.

САЩ: Няма да изтегляме армията си от Сирия

Както бе съобщено по-рано, той има покана за участие в Петербургския международен икономически форум. Очаква се в кулоарите на този форум Макрон да се срещне с руския президент Владимир Путин.

Очаква се това да стане продължение на диалога, започнат през май 2017 година. Практически веднага след избирането на Макрон за президент, той покани Путин да посети Франция. На срещата, която се проведе във Версай, Владимир Путин покани френския си колега на форума в Санкт Петербург. Визитата ще се проведе на 24 и 25 май. 

ВСИЧКО ЗА УДАРИТЕ В СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.