Бедствието е унищожило реколтата на село в региона

Проливен дъжд, придружен с градушка, удари Пловдив. За по-малко от половин час бурята наводни улици и подлези в града.

Десетки автомобили закъсаха в наводнените булеварди, а движението на места беше парализирано. 

Положението в подлеза на централната гара беше бедствено в продължение на часове. Работещите в магазинчетата опитваха да спасят стоката от придошлата вода. 

Екипи на пожарната се отзоваха на десетки сигнали за наводнени приземни етажи и подлези. Аварираха голяма част от светофарните уредби, което доведе до допълнителен хаос в движението.

Градушката съсипа реколтата в сатовчанското село Боголин. Ледените късове паднали в сряда следобед.

Наши зрители изпратиха кадри в "Моята новина", на които се вижда как градините са побелели от градушката. Реколтата в селото е почти унищожена. Съсипани са ранни посеви, овошки и тютюн. Щети по къщите на хората няма.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА БУРЯТА

"Вижте какво бедствие сполетя жителите на с. Боголин. Градушка се изсипа в югозападното село между две общини - Сатовча и Хаджидимово. Много от земеделците загубиха подготвената реколта. Това се е случило само в малкото селце Боголин. Другите съседни села - Абланица и Вълкосел, не са пострадали. Жителите на Боголин направо са изумени от случилото се, защото цялата реколта, която са засадили, е загинала от огромната градушка", пише Елхан Максимов в "Моята новина". 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК 

Очакваме сигнали за времето във вашия регион в рубриката "Моята новина". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.