Премиерът Борисов подчерта, че никакви пари няма да ни накарат да приемем хиляди мигранти

Безредици в парламента. Заседанието на депутатите беше за кратко прекратено.

До скандала се стигна, след като червената лидерка Корнелия Нинова заподозря премиера, че е склонен да приема бежанци в България срещу повече европари.  След това изказване, Бойко Борисов спешно пристигна да дава и да търси обяснения.

Берлин: Срещата на върха на ЕС няма да реши мигрантския проблем

„Отново сме пред миграционна криза, Европа е раздирана от противоречия. В тази ситуация въпросът е как ще защитим националния си интерес.  Дотук единственото предложение е от Германия  - пари срещу приемане на мигранти.  Някой в тази зала знае ли с какво послание изобщо отива Бойко Борисов на тази среща?  Има ли опасност България да се превърне в бежански лагер”, попита Нинова.

Премиерът потвърди, че иска затваряне на външните за ЕС граници за мигранти

„Г-жо Нинова, виждам, че неделното ми училище за политици вече дава резултати. Чудех се къде сте, вие явно сте чели нашите позиции. Трябва ви лятна ваканция, за да се подготвите още малко и наесен с песен”, обърна се към нея Волен Сидеров.

„Първа точка на това, което отдавна съм предложил, е затваряне на европейските граници и изнасяне на центровете за бежанци извън ЕС. Тя вълната затова е вълна.Имаме опит от наводненията. Първо трябва да се спре вълната, и тогава да се помага, да се отстраняват щетите. Как си представяте, който и да е политик да приеме 1000 мигранти, ако ще и милиарди да му дават! Ако сега кажат - вземете по 1000, кое гарантира, че утре няма да кажат - вземете по 2000? Аз на Себастиан Курц му казах така: „ Себастиян, как си го представяш да чакам на аерогарата самолет с мигранти, няма да дам да припари австрийски самолет през нашето трасе”, отговори на обвиненията и притесненията премиерът Борисов.

Вишеградската четворка ще бойкотира срещата на ЕС за мигрантите

"Износът на демокрация, който направихме като част от НАТО и ЕС, се оказа пълен провал", допълни премиерът. 

Този път конкретно сблъсъкът в НС беше между Корнелия Нинова и Волен Сидеров. След 10 минути пауза заседанието бе продължено. Именно тогава най-неочаквано в парламента се появи премиерът. Причината – декларацията на Нинова, която изразява тревогите на БСП, според които правителството ще започне да приема мигранти у нас срещу европари. Премиерът от своя страна подчерта, че никакви пари не са в състояние да ни накарат да приемем 40 хиляди мигранти на българска територия.

КОНТРОЛЪТ НА МИГРАЦИЯТА: ЕК с редица предложения за лидерите от ЕС

Позицията, с която България отива на двете срещи не е нова. България ще настоява да се създаде обща гранична полиция, да се затворят границите, за да преминават мигрантите само през граничните пунктове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.