Двама мъже ще отговарят за кражба на пари от възрастна жена от Етрополе

Поредни телефонни измамници застават пред съда след разследване на NOVA. За измамите в Етрополе ви разказахме миналата година. Тогава за втори път екип на телевизията се внедри сред „ало” мафията и успя да стане куриер на мошениците. Два месеца по-късно последваха арести. Образувано бе и дело.

В съдебната зала обвинените за схемата се срещнаха очи в очи с измамената от тях възрастна жена.

„Ало” измамници заплашиха възрастна жена с убийство и тормоз

Баба Добрина даде всичките си пари на мнимото муле, влязло в роля за целите на разследването на NOVA преди година. Парите вече са върнати на жертвата.

Нейната съседка баба Веша обаче нямаше този късмет. Тя беше ограбена ден по-късно, а измамниците вкараха в схемата и NOVA.

Кои са хората, задигнали парите на двете възрастни жени? По наша информация  това са Атанас Петров, по пряко Калчо, Найден Димитров с прякор Копаната и Георги Василев с прякор Бодито. И тримата са от Ветово и са криминално проявени.  В ареста обаче са само двама от тях. И само двама ще отговарят пред съда за измамите в Етрополе.

Мъж от Димитровград спаси съседка от „ало” измамници (ВИДЕО)

Делото беше отложено заради неявяване на адвоката на Димитров. Бащата на Атанас Петров пък смята, че телефонните измами няма да спрат с ареста на сина му. И признава, че измамниците от Ветово ще продължават да се прехранват с „ало” кражби, „докато има балъци”.

Димитров и Петров застават пред съда отново на 1 август. Те ще отговарят пред магистратите за измамата на баба Добрина, защото до момента не признават за измамата на баба Веша , а разследващите не намират достатъчно доказателства. А баба Веша се надява да й бъдат върнати парите, които всъщност били от абитуриентската вечер на внучката й.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.