Денис Фуртадо е известен с работата си със знаменитости

Бразилски пластичен хирург, известен с работата си по уголемяване на дупета на знаменистости, избяга след смъртта на своя пациентка. Денис Фуртадо изчезнал броени часове след козметичната операция в дома си в Рио де Жанейро, съобщава БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РАБОТАТА НА ХИРУРГА В ГАЛЕРИЯТА ТУК

Фуртадо, наричан още „д-р Бумбум“, е смятан за способен да прави чудеса с женските тела и по-специално с техните задни части. Той е известен в цялата страна с практиката си. Акаунтът на 45-годишния лекар в Instagram с 650 000 последователи отразява популярността му.

Сега обаче той е издирван от полицията, след като негова пациентка - Лилиан Каликсто, почина само няколко часа след процедура за уголемяване на дупето в дома му в квартал "Бара де Тичука".

Иранката с 50 пластични операции проговори

Каликсто е пропътувала 2000 километра от дома си в Куяба, за да се срещне с хирурга на звездите. След инжектиране на филър с акрил обаче жената се почувствала зле. В неделя тя постъпила в болница с ускорен сърдечен ритъм и хипертония и скоро след това починала. Полицията е арестувала приятелката на Фуртадо, за която някои медии твърдят, че е и негов асистент.

Най-шокиращите пластични операции в историята (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новината шокира цялата индустрия. Бразилската асоциация по пластична хирургия бързо заклейми Фуртадо, твърдейки, че "нарастващото нахлуване на неспециалисти в областта на пластичната хирургия е причината за все повече смъртни случаи като този".

Момиче претърпя 50 операции, за да заприлича на Анджелина Джоли (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Не може да се извършва пластична хирургия в апартамент. Много хора продават мечти, фантазии на пациентите си по неетичен начин и те често са привлечени от ниските цени, без да обмислят дали условията са подходящи или не", заяви президентът на асоциацията Нивео Стефен пред АФП.

Според него инжектирането на синтетични биополимери или полимери, като акрилно стъкло, е много опасно и е причинило десетки смъртни случаи сред жените в Латинска Америка, особено във Венецуела.

Според интернет сайта G1 Фуртадо има четири обвинения за нелегална употреба на медикаменти и престъпления срещу пациенти.