Партията на Валери Симеонов смята, че става въпрос за лобизъм

Възможно е партията на Валери Симеонов да напусне управлението след приетите поправки в Закона за приватизацията.  

Депутатите от НФСБ твърдят, че те били лобистки. Целта била да се спестят 58 милиона лева глоби заради неспазени клаузи след приватизацията на Български морски флот. От ГЕРБ отрекоха промените да са свързани с конкретни сделки.  Гласуваните промени в Закона за приватизацията задължават собствениците на дружества да изпълняват специфичните задължения по приватизационна сделка за 5, а не за 10 години. 

Кабинетът прие промени в правилника за работа на ТЕЛК

„Страшно е, когато една коалиция се продава за някакви пари. Страшно е, когато в България има царе. Всички ние от НФСБ сме безкрайно възмутени и се питаме докога ще продължи тази непочтена игра”, каза Валентин Касабов от НФСБ.

"Отидете и питайте Бойко Борисов по какъв начин е зависим от братя Домусчиеви", попита той.

Валери Симеонов: Край на ТЕЛК-овете за шипове в гърба и два избити зъба (ВИДЕО)

Братята Кирил и Георги Домусчиеви са собственици на приватизираното дружество Български морски флот. Проблемът спорд НФСБ е арбитражното дело, с което дружеството им би могло да бъде застрашено с глоба от 58 млн.лв. Според НФСБ промените в Закона за приватизацията със задна дата съкращават сроковете ангажиментите на БМФ към приватизационния договор на 5 години.   

„Нищо подобно. Искам да подчертая, че нито аз, нито ГЕРБ сме правили поправки по тези два параграфа”, заяви от своя страна Данаил Кирилов от ГЕРБ.

"И съответно няма да се изисква, тъй като са изтекли 5 години отдавна от приватизацията на БМФ, от господа Домусчиеви заплащането на неустойки", заяви Христиан Митев от НФСБ.

От НФСБ призоваха президента Румен Радев да наложи вето върху поправките в закона. Предложенията за промени в приватизационния закон беше на депутати от "Атака" и ВМРО.  Патриотите обявиха, че продложенията им са били свързани с бъдещи сделки. А вкараните от ГЕРБ текстове в залата са обърнали действието на закона със задна дата. 

За спокойствие в каолицията призова другият от вицепремиерите в нея Красимир Каракачанов.

"Аз мисля, че в края на сезона хората са малко изнервени и уморени, повече спокойствие трябва да има", каза той.

 От НФСБ призоваха президента Румен Радев да наложи вето върху поправките в закона. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.