Фестивалът ще разкрие на децата защо спортовете на открито са толкова важни

Остават броени дни до Детския приключенски фестивал Аdventure Kids в „Музейко”, който ще срещне малките почитатели на екстремните спортове и опитни приключенци с вълнуващи истории. От 5 до 7 октомври Adventure kids 2018 ще разкрие на децата защо спортовете на открито са толкова важни и кое кара човекът да изпитва отново и отново своите физически възможности.

Астронавтът от НАСА Ричард Линехан се срещна с деца в "Музейко" (ВИДЕО)

Вълнуващата среща с екстремните спортове ще бъде проведена от представители на водещи клубове по парапланеризъм, рафтинг, сърф. Децата ще могат да се включат в специалните приключенски работилници – скално катерене и техники за осигуряване, първи стъпки на стартиращия водолаз, любопитния живот в пещерите, отворена тренировка по бягане и първа помощ при преходи в планината.

Корабът на капитан Немо акостира в "Музейко" (СНИМКИ)

Чудесата на подводния свят ще бъдат разкрити от водолаза Александър Киров, а катерачът Виктор Варошкин ще запознае посетителите с необходимите осигуровки и покоряването на високи стени. Отворена тренировка с ултрамаратонеца Красимир Георгиев ще предложи възможност на всички млади бегачи да изпитат сили и скоростта на собственото си движение.

ЕКЗОТИКА: Непоказвани у нас риби на изложба в „Музейко” (ВИДЕО)

Как да бъде в безопасност в дивата природа преподавателят по спортна медицина д-р Любомир Младенов, а биологът и пътешественик Ния Тошкова ще поведе младите приключенци към земните недра с любопитни истории за живота на пещерняците.

Филмовата програма на Adventure Kids 2018 ще предложи на децата да се гмурнат в „Кораловият рай“, да изследват „Царството на вулканите“, да разкрият „Тайните на ледовете“ и да се отправят на пътешествия до далечни земи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

Редактор: