Майката се обадила на 112 със сигнал, че детето е пребито от преподавателя

11-годишно момче ударило учителя си по физкултура, а след това набедило педагога в побой. Случаят е станал в столичния квартал „Модерно предградие” в 70 ОУ „Св. Климент Охридски” около 11 часа. Детето е в пети клас. Избягало от час и заедно с приятели пречели на останалите ученици.

16-годишно момче пострада след бой в училище

Учителят Георги Георгиев е преподавател по физкултура от 25 години. Той  сподели, че за първи път му се случва ученик да го удари. Според директорът Величка Таседжикова трябва всички да възприемем случая като изключително ненормална ситуация. Тя обаче е реална. За минути Спешна помощ, полиция и медии се озоваха в училището в София, за да разберат какво се е случило. Когато учителят поискал да заведе детето при директора, петокласникът избягал, и извикал майка си. Тя пък повикала роднини. Обадила се и на телефон 112 със сигнал, че детето е пребито от учител, повръщало и имало признаци на комоцио.

Момчето, пребито в училище: Всички там са банда без команда (ВИДЕО)

„Чух разговора, който тя проведе с телефон 112, През цялото време детето беше пред очите ми и нямаше подобни симптоми. Когато ние се опитваме да налагаме правила, а нямаме подкрепа от семейството, то няма как да станат нещата”, каза директорката.

Симптоми на агресия и прояви на насилие детето проявявало отдавна. Децата споделиха, че много пъти Велин ги е удрял. Екип на NOVA потърси семейството на 11-годишното момче, но не ги намери в дома им. Детето е било прегледано в болница и не са били установени травми.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.