Мая Манолова се извини, че пътуването й се превръща в сензация и обеща на хората повече изнесени срещи

Обиколката на омбудсмана с обществен транспорт продължава. След автобуса, Мая Манолова се качи и на влак. Причината – идеята на финансовото министерство общественият посредник вече да няма кола и шофьор от НСО. Този път Манолова пътува от София до Варна.

С билет от столицата до морето омбудсманът изнесе офиса си на колела - в бързия влак за Варна.

„Както виждате 8-те часа пътуване могат да бъдат уплътнени за разговор с хората и мобилна приемна. Повярвайте ми никак не е страшно да се качи човек на обществен транспорт. Чистичко е, вършим си работата, е да малко е студеничко, но не е нещо извънредно мисля”, обясни Мая Манолова.

Мая Манолова отиде на работа с автобус

А по ирония на съдбата именно приемната на колела на омбудсмана остана на студено.

„Каква е причината да няма парно само в този вагон? Не можем да я установим още, но на гара Мездра имаме електричар ще отворим капаците и ще разберем”, каза началник влакът Калина Георгиева.

Пътниците си пожелаха по-често да виждат народни избраници на седалката до тях.

Александър Санков казва, че не вижда често известни личности във влака.

„Защото те пътуват със самолети, с мерцедеси, с такива неща. Ще се радвам, не, а ще подскачам от радост, ако ги видя, но няма да ги видя. Политиката и действителността нямат нищо общо”, казва мъжът.

А омбудсманът се извини, че пътуването й из страната се превръща в сензация и обеща, че занапред ще прави изнесените си срещи без медии.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.