Очакваме сух и студен уикенд

Предупреждение за опасно време в следващите часове. Според синоптиците, най-голяма е опасността заради очакваните обилни дъждове в Южна България.

Сателитните карти показват интензивен дъжд в югозападна България. Виждате как валежите постепенно се изместват на североизток. В близките часове ще завали по-интензивно в източна България.Възможни са наводнения в Южна България.

Най-интензивни валежи се очакват в 6 области в югоизточна България - Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Там валежите ще достигнат 50 литра на квадратен метър за денонощието. 

Заради валежите има условия и за поройни наводнения. Предупреждението е валидно за горното течение на Марица и притоците й, долното течение на река Места в югозападна България и река Доспат преди едноименния язовир.

Температурите през деня – от 2-3 градуса в северозападна България до 10-11 градуса на югоизток и на югозапад.

В планините – облачно с превалявания. Под 2000 метра ще вали дъжд, а над тази граница – сняг. Около 0 градуса ще е дневната температура по високите планински върхове, а около 6-7 градуса в ниското.

Средиземноморският циклон, който преминава над страната ни, постепенно се ориентира на изток, притиснат от антициклон северно от България. Затова и валежите постепенно ще намаляват към края на седмицата.

Утре ще превали дъжд в източна България и слаб сняг в северната половина на страната. Температурите ще са ниски в следващите дни. Очакваме студен уикенд.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.