Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Столична община ще се включи в европейската инициатива – Седмица за намаляване на отпадъците (17-25 ноември 2018 г.) с различни инициативи, насочени към три значими групи отпадъци – електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци и текстилни отпадъци, съобщават от Общината.  

В рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците ще бъдат разкрити мобилни пунктове, в които гражданите могат да изхвърлят своите електрически и електронни отпадъци и опасните си отпадъци.  

Мъртъв кит с пластмасови боклуци в стомаха е открит в Индонезия

Мобилният пункт за електрически и електронни отпадъци ще бъде разположен на ъгъла на ул.“Московска“ и бул. „В. Левски“ на 22 ноември 2018 г. между 12 и 14 часа. 

Мобилният пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен пред Столичния инспекторат – на ул.“Париж“ 5 на 23 ноември 2018 г. между 8:30 и 10:30 часа. 

С модно ревю ще завърши инициативата „Детокс на гардероба“, която стартира през месец септември и в рамките на която чрез стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т. текстилни отпадъци от домакинствата. Част от старите дрехи бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които изработиха от тях модна колекция „Детокс на гардероба: Втори живот“, която ще бъде представена на 26 ноември 2018 г., от 19 часа в зала 6А на НДК. Входът е свободен. 

Европейската седмица за намаляване на отпадъците насърчава широк кръг от институции и организации, да обединят усилия през последната седмица на месец ноември, за да реализират едновременно различни действия, насочени към намаляване на отпадъците и повишаване на информираността на гражданите за значението на намаляването на отпадъците. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.