Работата ми ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството, заяви тя

Със 116 гласа "за" /ГЕРБ, Обединени патриоти, "Воля" и двама независими/, "против" - 62, без нито един "въздържал се" мнозинството в парламента освободи Валери Симеонов и одобри Марияна Николова за вицепремиер, отговарящ за икономическата и демографската политика. Симеонов подаде оставка в петък. От май досега Николова е началник на кабинета му. Тя владее френски и английски език.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

”Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството и на приоритетите, заложени в коалиционното споразумение”, заяви новоизбраният вицепремиер Марияна Николова.

Марияна Николова: Приоритети са ми повишаването на доходите на населението и приемствеността

Тя подчерта, че в ресора на подалия оставка Валери Симеонов са били включени много министерства и държавни агенции, но не знае дали той ще бъде потвърден или изменен, защото е прерогатив на министър-председателя. „Ако той бъде запазен, моят приоритет ще бъдат икономиката и демографската политика. Също така не е без значение и здравеопазването. Интерес за мен представляват и децата, защото те са нашето злато. Ако ресорът на отговорност е свързан с Държавната агенция за закрила на детето, аз ще искам да ми бъдат представени конкретни мерки и въпроси, които касаят здравето на децата“, каза още тя.

„Считам, че имам подкрепата на кабинета и считам, че ще има приемственост в последователната политика, която правителството води за изпълнение на своята програма“, допълни още Николова. 

Новият вицепремиер изрази готовност да рагзоваря с майките на деца с увреждания. 

Споровете в залата около оставката на Валери Симеонов продължиха над три часа. Вторият вицепремиер от квотата на патриотите Красимир Каракачанов представи решението за персонални промени в Министерския съвет.
 
 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.