Той ще участва в тренировъчен лагер и турнири в Южна Америка

Българският тенисист Антъни Генов (ТК "Авеню", Бургас) беше избран за втори път да бъде част от отбора на ITF до 18 години. Генов ще участва в тренировъчен лагер и турнири в Южна Америка. От 28 януари до 3 март Генов ще бъде част от тренировъчен подготвителен лагер в Парагвай. От 4 февруари до 24 февруари Антъни ще участва на три турнира в Парагвай и Бразилия.

Тенисистът Антъни Генов триумфира с титлата в Доха

Това е поредно голямо признание за младите ни таланти и работата на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam. В края на тази година Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнира в САЩ и Мексико. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в Мексико и САЩ през месеците ноември и декември през тази година. 

"Щастлив съм че отново ще съм част от отбора на ITF и съм много благодарен на БФТ и на ITF, че са ми гласували доверие", каза Генов в специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.