Албано Каризи е включен в „черния списък” от Министерство на културата въз основа на информация на Службата за сигурност

Държавната агенция по въпросите на киното в Украйна ще издаде забрана за разпространението на филми и сериали с участието на известния италиански певец Ал Бано, Това съобщи БГНЕС. Причината - звездата бил включен в списъка с лица, „представляващи заплаха за националната сигурност“.

Ал Бано и Ромина Пауър се събират за българските си фенове

Албано Каризи е включен в „черния списък” от Министерство на културата въз основа на информация на Службата за сигурност.

Ал Бано влезе в болница

„След като е попаднал в списъка, ще има забрана за всички филми с неговото участие. Просто този процес се отлага за малко поради технически причини. В момента, в който в списъка се появи ново име, ние веднага го обработваме и забраняваме“, пишат от отдела за държавно регулиране към Госкино на Украйна.

Ал Бано и Ромина Пауър: Пазим специални спомени от България

Украинското министерство на културата през август 2015 г. обяви „черния списък“ на дейци на културата.  Сред тях има и руснаци, които „създават опасности за националната сигурност“. Парламентът на страната определя Русия като „страна агресор“ заради анексирането на Крим. Освен това Киев е на мнение, че има широка намеса на Москва в събитията в Донбас. Руското външно министерство нарича тези обвинения „публични недоказани инсинуации“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.