В този град е живеел обвиненият за убийствата в две джамии в Крайстчърч

Полицията в Нова Зеландия започна разследване, свързано с измама за бомба, която принуди продължително затваряне на летището в Дънидин – градът, в който е живеел обвиненият за убийствата в две джамии в Крайстчърч, съобщава БГНЕС.

Затвориха летището в град Дънидин заради подозрителен пакет

Полицията съобщи, че човек се е изкачил през оградата на летището в неделя следобед и е оставил черна чанта за лаптоп и бележка в района, използван от посетителите на летището за наблюдение на самолети, които излитат и кацат. След като полицията намери пакета и бележката, пътищата до летището бяха затворени и полет от Нова Зеландия от Уелингтън беше принуден да обикаля града почти час, преди да се върне към своята първоначална точка.

Отбранителните сили на Нова Зеландия бяха разположени, за да неутрализират обекта, но летището не се отвори отново до понеделник сутринта.

Инцидентът се случи само 48 часа, след като жителят на Дънидин Брентън Тарант, признат за привърженик на расистката теория за превъзходството на бялата раса, уби 50 души по време на стрелба в две джамии в Крайстчърч, северно от Дънидин. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.