Това каза говорителят на групировката в разпространен нов запис

ИДИЛ увери, че евакуациите от последния ѝ бастион в Сирия няма да я отслабят, съобщава Ройтерс, цитиран от БТА.

"Мислите ли, че напускането на Багуз от слабите и жалките ще отслаби ИДИЛ? Не!", казва говорителят на групировката Аби ал Хасан ал Мухаджер на запис, разпространен от свързаната с джихадистите медийна организация "Ал Фуркан".

Три жени извършиха самоубийствено нападение в Сирия

През 2014 г. терористите превзеха около една трета от Сирия и Ирак. Падането на източното сирийско село Багуз ще ги лиши от последната територия под техен контрол в двете страни. ИДИЛ обаче, ще остане заплаха, предупреждават регионални и западни представители.

Подкрепяните от международната коалиция начело със САЩ сирийски демократични сили затягат обръча около Багуз. На този фон говорителят на Ал Мухаджер призова привържениците на групировката да се мобилизират и да отмъщават в зоните под контрола на доминираните от кюрдите сили. Боевете за Багуз продължиха и вчера.

Джихадисти са се предали на демократичните сили в Сирия

По данни на Сирийските демократични сили около 67 000 души са напуснали последния анклав под контрола на ИДИЛ в Сирия от януари. Сред тях са 5000 джихадисти, които са се предали. Според оценки на доминираните от кюрдите сили от неделя 5000 човека остават в анклава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.