Народни представители от Демократическата партия внесоха подписката в Конгреса

Повече от 10 милиона души поискаха импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп. Двама народни представители от Демократическата партия внесоха подписката в Конгреса на САЩ, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

"Държим в ръцете си 10 милиона причини да бъдем тук сега", каза конгресмена Ал Грийн, който заедно с новоизбраната народна представителка Рашида Талиб организира внасянето на десетки кашони със списъци. Талиб беше и конгресмена, който внесе в Комисията по правосъдието на Камарата на представителите искане да бъде установено дали Доналд Тръмп е извършил нарушения, заслужаващи отстраняването му от поста. "В тези тъмни времена за нашата страна, за мен подписите са момент на светлина", каза Рашида Талиб.

Ново противопоставянето между Белия дом и Конгреса в САЩ

Доналд Тръмп твърди, че доклада на специалния следовател Робърт Мълър напълно го оневинява по подозренията, че неговата кампания е сътрудничила с Русия, а самия Тръмп е възпрепятствал правосъдието.

Директорът на ФБР: Няма доказателства за незаконно шпиониране на кампанията на Тръмп

В Демократическата партия смятат, обаче, че доклада съдържа множество случаи, в които Тръмп е възпрепятствал правосъдието. Не всички демократи искат започване на процедура по импийчмънт. Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси каза, че такъв ход ще внесе допълнително разцепление в американската нация.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.