Служителите на БДЖ признават, че все по-често стават обект на атаки от гратисчии

Видео кадри, на които се вижда саморазправа между гратисчии и контрольор, обиколиха социалните мрежи. Това се е случило в неделя, във влака между Септември и Пловдив. Поводът за скандала е билет, който струва 2 лева. Скандалът избухнал след като от гара Стамболийски се качили мъж и жена без билети. Отказали да си купят и от кондуктора. Свидетел на сцената става жена – пътник във влака.

„Започнаха да го обиждат и да използват заплахи", казва жена, пътувала във влака.

Влак се удари в скали в Пловдивско

До физическа агресия не се е стигнало. Тя е пътувала с децата си и е направила забележка да не се използват нецензурни думи. Тогава агресията се обърнала срещу нея.

„Даже каза, че ще изхвърчим всички през прозореца. Това се отнасяше за мен и за децата ми, предполагам и за другите хора в купето. Имаше двама възрастни мъже и едно младо момче, което се застъпи за мен и те се нахвърлиха върху него”, допълни пътничката.

Жената се обадила на 112, но вместо на гарата в Пазарджик, полицейският патрул бил изпратен на спирка Хаджиево.

Изготвят се варианти влакът до Одрин да тръгва от София

Служителите на БДЖ със страх признават, че напоследък все по-често стават обект на атаки от гратисчии. „Имало е заплахи към служителите, но засега не съм чул да има посегателства физически, а иначе психически тормоз - това си е най-редовно”, коментира служителят на БДЖ Иван Стоянов.

От Държавната железница пресмятат, че за година компанията губи около 1 милион лева от гратисчии. А от януари до сега са хванати 41 нередовни пътници.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.