Програмата, която сме подписали с партия ГЕРБ, трябва да бъде завършена, заяви зам.-председателят на партията

„Мнението на „Атака” е, че този мандат трябва да бъде завършен. Програмата, която сме подписали с партия ГЕРБ, трябва да бъде завършена”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Десислав Чуколов, зам.-председател на „Атака”.

Той коментира отстраняването на Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединените патриоти”.

„Преди няколко дни са се събрали колеги от НФСБ и ВМРО и са решили да променят правилника на групата. Променяйки го, вече да променят коалиционното споразумение. И решава групата да промени коалиционното споразумение. Показах и на юристи тези документи – посмяха се. С вторичен акт искат да променят първичен – коалиционното споразумение. Искат да развалят коалиционно споразумение. Във вторник НФСБ и ВМРО хванаха коалиция „Обединени патриоти” и я строшиха в земята. Незаконно е”, заяви Чуколов.

НОВ ТРУС: Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите (ОБЗОР)

„Всъщност те отменят коалиционното споразумение между „Атака”, бледото копие на „Атака” и още по-бледото копие на „Атака”. А всъщност какъв е проблемът за държавата? Те строшиха тази коалиция, а ГЕРБ са подписали споразумение с тази коалиция ”, коментира Чуколов. По думите му от партия „Атака” не са били информиране за срещата във вторник.

Сидеров пред NOVA: ВМРО и НФСБ анулират управленската коалиция (ВИДЕО)

„Тук не е до детронирането на Сидеров, а до детронирането на „Атака”, до изчезването на „Атака”. Направили са двама съпредседатели. А защо няма съпредседател от „Атака”, защо няма секретар на ПГ от квотата на „Атака”?, попита Чуколов. Според него с всичко това се цели отстраняването на партията на Сидеров от коалицията.

Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите

„Юристите ни са подготвили много структуриран анализ и едно писмо, което ще представя на ръководството на НС, заяви зам.-председателят на „Атака”.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.