В отсечката се прави планов ремонт

Само два месеца след откриването на новата отсечка от АМ „Струма” край Благоевград тя вече е затворена за ремонт. Движението в платното в посока София няма да се осъществява до края на седмицата.

От фирмата изпълнител твърдят, че ремонтът не е заради некачествено изпълнение, а е планиран още преди пускането в експлоатация на отсечката.

„Не става дума за ремонт, защото обектът още е в строеж. Той не е пуснат в експлоатация, но се използва заради натоварения трафик в летните месеци. Пуснахме движението, но останаха видове работи извън пътното платно, които трябва да се довършат”, коментира главният инженер на фирмата изпълнител Емил Минчев.

Ремонтират пусната предсрочно отсечка от АМ „Струма” край Благоевград (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Пътят е пуснат с Акт 15 и предстои да се направи държавна приемателна комисия, на която участъкът да бъде пуснат с Акт 16. Пътят е годен за експлоатация и в момента не текат ремонтни дейности. По нареждане на ръководството, с цел безопасност, трябва да се направи профилактика на всичко. В момента на отсечката се калибрират лагерите, защото са монтирани при доста високи температури и трябва да се адаптират към сегашните стойности”, посочи представител на фирмата изпълнител.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.