Температурите днес ще са между 14 градуса в Северозападна България до 20-21 на изток

Слабо изразен студен атмосферен фронт преминава над страната ни. Времето ще е облачно, с мъгли в равнините до обяд. Превалявания ще има до обяд в районите на Западна и Южна България. След обяд и привечер ще превали слабо и на изток. Температурите през деня – между 14 градуса в Северозападна България до 20-21 на изток.

В планините ще превали слаб сняг над 2500 метра, по най-високите върхове в Рила и Пирин. Максимална температура на високото – около 6 градуса, в ниското – около 11-12. Черноморието ще е облачно с температури около 18-20 градуса в най-топлите часове.

Цялата седмица ще е облачна с есенни температури. По-значителни превалявания очакваме в сряда и в петък. В сряда ще е ветровито с пориви на вятъра в Североизточна България над 50 километра в час. Снежната граница ще падне до около 1800 метра. Температурите – около 15-16 градуса, в края на седмицата ще захладнее с няколко градуса.

Динамично остава времето в централните райони на Средиземноморието. Очакват се още валежи в Алпите. Студеният фронт, който се движи от запад на изток ще донесе и нови интензивни валежи по Адриатическото крайбрежие.

Репортери: Николай Василковски, Никол Станкулова

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.