За лечението са необходими 88 000 лв.

4-годишно момиченце се нуждае от средства, за да й бъде направена трансплантация на стволови клетки в Сърбия. До края на лятото семейството на Добромира Недкова трябва да осигури малко над 88 000 лева за лечение на дъщеря си.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 19-годишно момиче се бори с миелоидна левкемия

Малката Доби се ражда с инфекция на кръвта и висок билирубин (желязо), който уврежда мозъка й. Заради болестта умствената й активност е като на дете на 8 месеца.

Процедурите, които ще се извършат от д-р Джихан Абазович в клиниката в Нови Сад, са светъл лъч, който мобилизира семейството да потърси помощ. Манипулациите трябва да се случат в три последователни месеца без прекъсване, но сумата е непосилна за семейството, в което работи само единият родител. Майката е отдадена на грижите за малката Доби, която не може да се обслужва сама. Усмихнатото дете е с 80 % ТЕЛК от шестия месец след раждането си. Голямата надежда за семейството идва от думите на д-р Абазович, че Доби ще проговори веднага след втората процедура.

ДОБРО ДЕЛО: Момиченце продава хамстерите си в помощ на болно дете

 "Няма родител, който да не направи всичко по-силите си детето му да се излекува. Дори да има 1 % надежда, ние ще се борим. С това лечение Доби ще има реален шанс да успее да контролира физиологичните си нужди, да говори, да се храни сама, да се облича. Вярвам, че ще започне да се учи от връстниците си и ще успее да навакса с всичко пропуснато", споделя с надежда Кремена Колева, майка на Доби.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Баща на 9-годишно дете се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

Родителите на Доби изказват благодарност към всички, които до момента са помогнали и са участвали в иниацивите за набиране на средства. Към момента са събрани близо 14 000 лв. В Културен център "Морско казино" в Бургас е поставена дарителска кутия за всеки, който желае да помогне. Предстои подготовка за базар и благотворителен концерт.

Ако искате да помогнете на Доби, може да го направите по следния начин: 

Дарителска сметка: Обединена българска банка
IBAN: BG83UBBS80021089639340
Титуляр: Добромира Тодорова Недкова

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Млад баща и спортист се нуждае от подкрепа в битката с рака