Какво разказа инициаторът на събитието?
Подвижна кухня обикаля отдалечени села, за да учи на занаят най-малките. Инициатор на готвенето с кауза е Петър. Той отваря очите на децата за това колко е вредна бързата храна и как лесно можем да приготвим домашни вкусотии.
Габровски мед от рози завладя гурме кухнята в Париж (ВИДЕО)
„Мечтата ми беше да си имам ресторант. Като ученик правех торти. Преди години родителите ми купиха този имот и започнаха да строят. За съжаление, фалираха. През 2001 г. се заех сериозно и пуснах поне ресторантската част. Вече имаме 10 стаи за настаняване и дори спа услуги”, разказа Петър.
Защо във Великобритания се откриват все повече кухни за бедни?
Той допълни, че храната не трябва да е преработена. „Опитваме се да не използваме полуфабрикати и оцветители. Сигурен съм, че начинът на хранене се изгражда благодарение на родителите.
50 700 души получават целогодишно топъл обяд
Жена уби мъжа си, казал й, че не готви вкусно
Повече гледайте във видеото