Основна тема бяха мерките, с които страната ще помогне на отраслите

Тристранният съвет заседава днес онлайн. Споразумение относно изплащането на компенсациите на засегнати от мерките фирми с цел запазване на заетостта, обаче не беше постигнато. Работодатели и синдикати настояват програмата да обхване повече сектори. На заседанието се обсъжда и как да се ползват парите от еврофондовете, които ще се пренасочат за социални и икономически мерки. Дебатът не завърши с консенсус, затова заседанието се очаква да продължи през утрешния ден.

Велев: България рискува да си вкара автогол заради коронавируса

„Винаги има недоволен, въпросът е тая мярка да мине през тристранката, ако резултатът е да е достъпна още другата седмица. над милион работници могат да я ползват тая мярка,важно е да започне да действа веднага", коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

„Не стигнахме до консенсус, спряхме часовниците, за да се направят допълнителни консултации, да се напарви тази мярка такава, че да могат да се позлват засегнатите бизнеси, да подкрепят заетостта в тях, защото ако не се случи, безработицата ще е като предишната криза!", каза председателят на АИКБ Васил Велев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО