Помпео и Борел са подчертали и необходимостта от увеличаване на медицинска помощ

Американският държавен секретар Майк Помпео и върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел обсъдиха "спешната нужда от засилване на международното сътрудничество" за борба срещу пандемията, предизвикана от коронавируса, предаде БТА.

В телефонния разговор снощи Помпео и Борел са подчертали и необходимостта от увеличаване на медицинската хуманитарна помощ за най-уязвимите страни.

САЩ одобри бърз тест за коронавирус, дава резултат до 5 мин.

Няколко богати страни обявиха колосални планове за възстановяване, но нарастват опасенията за бедните страни, които не разполагат с адекватни здравни системи.

Британският премиер и министър сред заразените с COVID-19, в САЩ бум на епидемията (ОБЗОР)

"ЕС и САЩ имат възможност да допринесат значително за международните усилия за противопоставяне на пандемията", се казва в изявлението на ЕС. Освен това, по време на разговора с Помпейо Борел е подчертал "необходимостта да се предоставя точна и прозрачна информация на населението, в момент когато притесненията се засилват заради разпространяваните фалшиви новини за коронавируса".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП