Съобщението е на Външно министерство

Република България официално уведоми Съвета на Европа относно обявеното на 13 март 2020 г. извънредно положение, приетия на 23 март 2020 г. Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, както и за влезлите на 14 март 2020 г. в сила изменения в Закона за здравето, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Бебе на 1 година сред заразените, болестта стигна и Враца (ВИДЕО)

Мерките са предприети поради възникналата пандемия и свързаната с това абсолютна необходимост от защита на здравето на хората и ограничаване на разпространението на COVID-19, се подчертава във вербалната нота, изпратена от Министерството на външните работи на Република България и подготвена от експертните екипи на Министерството на правосъдието и на Министерството на външните работи.

31-годишен българин починал в Лондон от коронавирус

Страната ни информира, че временното ограничение на част от правата на гражданите и лицата, пребиваващи на територията на Република България, ще трае единствено до приключване на периода на извънредно положение.

Заявена е готовност, ако допълнително се установи необходимост от дерогация на част от разпоредбите на Конвенцията на Съвета на Европа за защита на правата на човека и основните свободи, да бъде уведомен Генералният секретариат на Съвета на Европа. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП