Руската столица ще бъде почистена с безопасни за населението дезинфектанти

Поредна мащабна дезинфекция ще бъде проведена в Москва в неделя, за да се предотврати разпространението на коронавирус, съобщава пресслужбата на московското кметство.

Москва затяга правилата на карантината

"Специалистите на комплекса за градска икономика ще проведат цялостна дезинфекционна обработка на всички асфалтови, бетонни и други покрития на пътища, тротоари, паркинги, дворове", цитира пресслужбата заместник-кмета на Москва по жилищно-комунални услуги и обществено подобрение Петър Бирюков.

Особено внимание ще бъде отделено на дезинфекцията на териториите на лечебните заведения, териториите пред входа на метростанции и сградите на входовете на станциите на подземната железница, транспортните възли и спирките на обществения транспорт.

Как Русия се справя с кризата около COVID-19? (ВИДЕО)

Освен това обществените тоалетни, пречиствателните станции за питейна вода и пречиствателните станции и съоръженията за управление на отпадъците ще бъдат щателно санирани.

"На места, недостъпни за оборудването, специални екипи ще извършват обработката ръчно. Общо над 4 000 единици техника за пръскане и измиване с вода ще бъдат включени", каза заместник-кметът.

Московчани се самоизолират във вили в провинцията заради COVID-19

Бирюков подчерта, че дезинфекцията на всички съоръжения се извършва с помощта на дезинфектанти, препоръчани от Федералната служба за надзор на правата на потребителите и човешкото благосъстояние. Те са напълно безопасни и широко използвани за дезинфекция на контактни повърхности в училища, детски градини и заведения за обществено хранене.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!