В различните федерални провинции изискванията са формулирани по различен начин

Германия въведе задължителното носене на предпазни маски на територията на цялата страна като мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщават германските медии, цитирани от БГНЕС.

След карантината: Французите със задължителни маски в градския транспорт

В различните федерални провинции изискванията са формулирани по различен начин, но общото задължение е гражданите да са с покрити нос и уста в обществения транспорт, в обществени сгради и по време на пазаруване в магазина, пише сайтът на „Дойчландфунк“. В някои от провинциите е предвидена и глоба за нарушаване на това разпореждане.

2 милиона и 400 хиляди души по света са заразени с коронавирус

Миналата седмица отделните провинции не можаха да постигнат съгласие с канцлера Ангела Меркел относно задължителния характер на носенето на предпазна маска, затова досега към гражданите бяха отправяни препоръки за използването им. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!