Отговорът на този въпрос дава Симеон Гаспаров

Десетки американци постъпиха в болниците преди няколко дни, след като президентът на Щатите Доналд Тръмп предложи да си инжектират или да пият дезинфектанти срещу коронавируса. Какво кара голям брой американци да се доверят така безрезервно на Тръмп? Отговорът на този въпрос дава Симеон Гаспаров специално за „Плюс – Минус. Коментарът след новините“.

Американците послушаха Тръмп: Десетки пиха дезинфектанти

Според проучване, направено неотдавна от американската агенция CBS News, 91% от привържениците на държавния глава на САЩ вярват на всичко, което той каже. Профилът на тези хора: бели, повечето от тях мъже, които смятат, че страната се променя. Те страдат от промените, защото чувстват, че битът им, животът им и културата им са застрашени. В последно време броят на чернокожите, латиноамериканците и азиатците нараства, а англо-саксонското протестантско общество скоро няма да е доминиращо в страната. А хората с различна сексуална ориентация са все по-видими във всички сфери на обществото на Щатите.

Тръмп предлага хората да си инжектират дезинфектант като превенция срещу COVID-19

По-голямата част от тези, които подкрепят Тръмп са силно религиозни. Те са против абортите, не признават абортите, живеят в страх, че някой може да ги лиши от правото им да имат оръжие. Те вярват че Тръмп ще направи страната отново велика.

Част от избирателите на президента се чувстват предадени от своите политици,коментира Гаспаров.

Oще по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!