Протестиращите коленичиха пред паметника на Апостола и изпяха химна

Десети ден на протести срещу властта в България. Недоволстващите отново се събраха, за да изразя основните си искания, които остават непроменени. През предходните дни демонстрациите започваха в 17 часа, но в събота за начален час бе обявен 19 часа.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

В Триъгълника на властта, въпреки дъжда, малко преди уречения час започнаха да се събират протестиращи. През предишните дни демонстрантите традиционно тръгваха на шествие от Президентството. И в събота на място имаше засилено полицейско присъствие. От МВР отчетоха, е денят е преминал спокойно и без нарушения на обществения ред. Задържана е млада жена, носила демонстративно газово оръжие.

Около 22 часа протестиращите се отправиха на шествие към Народното събрание и паметника на Васил Левски. Там на колене и с мълчание протестиращите отдадоха почит на Апостола. А след това всички заедно изпяха химна 

От събитие, организирано в социалните мрежи, стана ясно, че в 19 часа се организира и митинг в защита на правото на правосъдния министър Данаил Кирилов да публикува в социалните мрежи. Това му беше забранено преди дни от премиера.

За понеделник протестиращи планират блокиране на парламента, съдебни палати и обществени сгради в страната.

 

Протест се проведе и във Варна. Традиционно жителите на морския град се събраха пред общината, откъдето ще се отправят към площад "Независимост" и бул. "Владислав Варненчик". Въпреки, че в съботната вечер демонстрантите във Варна са по-малко, в града не липсва засилено полицейско присъствие.

Репортери: Владислава Тричкова, Емил Дамянов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.